Danskombo 9 april 2022

För dig som längtar efter en skön och livgivande dans i ett tempo som passar oss som passerat 50! Kanske har du dansat jazz på 70-/80-talet och haft uppehåll tills nu? Kanske går du redan en av våra kurser för vuxna eller seniorer?

Kursen är en kombo, där du under 2,5 timmar (inkl en kort paus) får dansa Jazzmix med Cathrin och Jazz med västafrikanska och afrokubanska influenser med Monika.

Cathrin Kühler Sperl driver KÜHLERS dansskola och är aktiv som jazzdanspedagog med flertalet kurser för vuxna och seniorer.  Läs mer om Cathrin här.

Monika Thelin är utbildad danspedagog från Danshögskolan 1980. Har varit verksam som pedagog för barn/ungdom, vuxna i New York och Stockholm. Hämtar även inspiration från Västafrika och Cuba som hon i perioder besökt under 2000-talet. Monika är även utbildad och verksam som dansterapeut. 

Cathrins klass utgår ifrån jazzteknikens grunder. Lektionen innehåller bl a kondition, styrka, stretch. Vi lär ut kombinationer av danssteg i ett flöde över golvet med inspiration från olika dansstilar eller sköna latinorytmer. I slutet av lektionen arbetar vi med en koreografi.

Monika erbjuder dig en dansklass som har sin grund i jazz, men med influenser från västafrikansk och afrocubansk dans. Tonvikten ligger på danslust, uttryck och att hela kroppen får komma igång i ett livgivande rörelseflöde.

Viss danserfarenhet är bra att du har, även om det kanske var för längre sedan. Lita till att kroppen minns!

Skanna koden nedan för att läsa mer och för att anmäla dig