monika-thelin-dansterapeut-psykoterapeut-stockholmHej, välkommen till min webbplats. Jag heter Monika Thelin och är legitimerad psykoterapeut, dansterapeut, danspedagog och handledare.

Dansen har varit en del av mitt liv ända sedan tonåren och min huvudsakliga försörjning. Som nyexaminerad danspedagog från Danshögskolan arbetade jag under femton år som danspedagog med barn, ungdom och vuxna i Stockholm och i New York, där jag levde under en stor del av 80-talet.

Efter min utbildning till dansterapeut och legitimerad psykoterapeut har jag arbetat inom landstingets psykiatri med alla åldersgrupper på Danderyd och Huddinge sjukhus. Jag har lång erfarenhet av arbete med ätstörningar från min anställning vid Stockholms Centrum för Ätstörningar.

Parallellt med mina anställningar har jag varit verksam med privat mottagning och är sedan 2005 helt privatpraktiserande. Jag arbetar även åt Almagrupppens psykoterapimottagning i Stockholm sedan 2002 och tar emot klienter med varierande problematik. Sedan 1997 undervisar och handleder jag vid Dans och Cirkushögskolan i Stockholm samt vid Karlstads universitet.

Jag föreläser och håller workshops inom dans som friskvård, rehabilitering och psykoterapi.

Mina utbildningar
  • Legitimerad psykoterapeut från Karolinska Institutet, 2002
  • Handledarutbildning, SAPU, 2005
  • Utbildad till dansterapeut, Danshögskolan i Stockholm, 1997
  • Diplomerad danspedagog, Danshögskolan i Stockholm, 1980
  • Certifierad livs och karriärscoach, EMCC, 2011

Varmt välkommen att kontakta mig